15:55:02
Ma 2020. július 5, , Sarolta, Emese napja van.

Kezdőlap
IPA KR közgyűlés: 2020 március 26-án, 16.00 órától


Tisztelt Érdeklődő, Látogató! Kedves Barátom!


Az IPA MSZ Készenléti Rendőrségi Szervezete honlapját böngészed, ahol szeretném bemutatni Egyesületünk életét, legfontosabb eseményeit, mindennapjait.

Szervezetünk 2004. február 18-án alakult meg az IPA Magyar Szekció 39. tagszervezeteként. A harminckilenc alapító névsorát a letölthető anyagok menüpont alatt olvashatod.

Megalakulásunk alapvető célja a közös munkához illő szabadidős programok szervezése, ahol politika és alá-fölérendeltség nélkül élvezhetjük, aknázhatjuk ki a közösségben rejlő sok-sok lehetőséget, az összetartozást, az együttgondolkodást. Természetesen mindenki az érdeklődésének megfelelő programokat választja ki, vagy éppen szervezi meg.

Legnagyobb eseményünk a Készenléti Rendőrség Családi Napjának megszervezése minden év júniusában. Megalakulásunk óta valamennyi évben az egyik legnagyobb érdeklődés mellett lebonyolított programunkkal olyan kellemes napot szerzünk munkatársainknak, ahol meg tudják mutatni családtagjaiknak azt, hogy milyen körülmények között töltik szorgos munkanapjaikat és beleláthatnak az egység egyes tevékenységi köreibe.

Minden évben szervezünk bel- és külföldi kirándulásokat, amelyek olcsó árfekvésük mellett a jó hangulatú társaságok, világjárók kíváncsiságát kielégítik és aktív pihenni vágyását is szolgálják. Mára már három főzőhellyel rendelkezünk a Bajai Halászléfőző Népünnepélyen.

Négy alkalommal szerveztünk Nemzetközi Lovasrendőr Találkozót Tiszafüreden, ahol a Halas Napok kiemelt rendezvényeként szakmailag hiánypótló módon versenyeztettük a Magyar Rendőrség valamennyi lovasrendőri egységének munkatársait, lengyel és szlovák kollégákat, valamint a polgárőrség lovasait. Több tízezren tekintették meg a nagynyilvánosság előtt lezajlott szakmai vetélkedést.

A Készenléti Rendőrség és jogelőd szervezeteinek múltját bemutató – országosan egyedülálló – helytörténeti gyűjteményt alakítottunk ki. A „Csapatmúzeumot” 2009. április 23-án az akkori országos rendőrfőkapitány dr. Bencze József r. vezérőrnagy úr nyitotta meg. A megnyitót a Készenléti Rendőrség aktív és korábbi parancsnokai is megtisztelték. Jelen volt Papp Károly r.vőrgy., Dobozi József r.vőrgy., Kiss Mihály r. ddtbk., Vörösmarti Mihály r.ddtbk., Németh Ferenc r.ddtbk.

A gyűjtemény 1886 óta mutatja be a Hungária krt. – Kerepesi út – Pongrácz út – Hős utca által határolt közel 17,5 ha-os területen elhelyezésre került egységek történetét. Célunk a fiatal rendőreink szervezeti identitásának növelése, illetve nyugdíjas kollégáink emlékezésének könnyítése volt.

Minden év szeptemberében hagyományosan megszervezzük a legnagyobb sport- és gasztronómiai rendezvényünket a Budapest XIV. kerület Szőnyi utcai Sporttelepen a meghívásos foci- és főzőversenyünket.

Valamennyi évet – közel 180 fő részvételével – nagyszabású bállal zárunk.

A fentieken kívül egész évben több kisebb- nagyobb sport- és kulturális rendezvényt szervezünk, illetve képviseltetjük magunkat a társ IPA szervezetek rendezvényein is.

Kapcsolatokat ápolunk határon túl lévő IPA szervezetekkel is, így közvetlen együttműködési megállapodást írtunk alá az IPA Szerb Szekció Novi Sad-i és a Kikindai, az IPA Román Szekció Regiunea 1. Caras-Severin, Regiunea 2. Caras-Severin, Regiunea 1. Bistrita-Nasaud, valamint Regiunea 2. Alba Szervezeteivel.

A kialakított szakmai és társadalmi kapcsolatok célja az 1950-ben Artur Troop által megfogalmazott cél teljesítése „Servo per Amikeco! – Barátsággal Szolgálni!”

Bízom benne, hogy a világ közel 400.000 rendőrét összefogó jelmondat nem csak az IPA tagjai, hanem valamennyi munkatársunk célkitűzése lesz.

Köszönöm munkánk támogatását a Készenléti Rendőrség vezetőinek, munkatársainak, valamint Baráti Körünk valamennyi tagjának.Juhász Ferenc
elnök


Minden jog fenntartva / All rights reserved 2014 ©